Magické trio proti rakovině: posilte léčivé účinky kurkumy o 200%!

Existují ingredience, jejichž každodenní konzumací téměř jistě eliminujete riziko vzniku jakéhokoli druhu nádoru.

Podivuhodný recept je následující:

Smíchejte 1/4 čajové lžičky kurkumy s půlkou lžičky olivového oleje. Přidejte špetku čerstvě mletého černého pepře a sušeného zázvoru. Vše rozmixujte.

Tuto směs můžete konzumovat jako součást různých pomazánek, polévek nebo salátů. Pokud ji budete používat ve vařených jídlech, je nejlepší směs přidat až v závěru vaření (kurkumin je velmi citlivý na teplo). Lze tuto magickou kořeněnou směs i pít, smíchejte s trochou vody a spolkněte.

Ale co přesně je na této kombinaci surovin tak magického? Proč brání vzniku a šíření rakoviny?

Za všechno může zázračné koření kurkuma, se kterým jste se již jistě setkali ve formě žlutého prášku kari. Jeho protizánětlivé schopnosti jsou neuvěřitelně silné.

Neexistuje žádná jiná přírodní látka na světě, která je při snižování zánětu v těle účinnější.

Nedávné studie ukázaly, že kurkuma zabraňuje vzniku mnoha typů rakoviny, jako je například kolorektální karcinom, rakovina prostaty, rakovina mozku a další. Kurkumin skutečně dokáže vyhledat maligní rakovinné buňky a zničit je na úrovni DNA.

Kurkuma má pouze jednu vadu – obtížně se vstřebává v trávícím traktu. Proto je pro tělo nejvhodnější spojení kurkumy s olivovým olejem, pepřem a zázvorem; osvědčilo se pro zvýšení absorbce živin. Z toho důvodu tvoří právě tyto složky ideální kombinaci pro léčbu a prevenci rakoviny. Použít také můžete kokosový nebo lněný olej. Vstřebání kurkuminu napomáhá i quercetín obsažený například v červeném víně.

Podle výzkumu navíc černý pepř zvyšuje účinnost kurkumy až o 200 procent. At’ žije synergie potravin!

Aby bylo možné úspěšně předcházet nádorům a ničit rakovinné buňky, používejte tuto směs jako součást zdravého vaření každý den.

Diskutujme o tom: