Neznám člověka, který by neměl rád horkou čokoládu a kakao – at‘ už kvůli vyvážené chuti, zdravotním přínosům nebo vzpomínkám na dětství a duševní pohodě. Tento recept ocení především milovníci zvířat a vegani, lidé trpící potravinovou alergií nebo držící redukční dietu bez rafinovaného cukru a mléka. Pojd’me si připravit horký nápoj plný antioxidantů, bez výčitek svědomí a s dobrým pocitem vůči kravičkám na louce :)
Jak na horkou čokoládu z kakaa
a rostlinného mléka
Ingredience
4 polevkové lžíce nepraženého kakaa
hrnek ovesného mléka
špetka mletého „perníkového“ koření (skořice, koriandr, hřebíček, anýz, muškátový ořech, fenykl, kardamon)
lžíce javorového sirupu
Postup
Ohřejeme 250ml ovesného mléka, můžete použit jiné rostlinné – rýžové, špaldové nebo třeba mandlové. Vmícháme 4 lžíce hořkého nepraženého kakaa, dochutíme javorovým sirupem. Přidáme 2 špetky směsi mletého perníkového koření. A nakonec kapku lásky – vždyt‘ jsme nepoužili kravské mléko a nikomu jsme neublížili. Vychutnávejme pomalu, dobrou chuť :)