Freekeh s tofu a zeleninou

INGREDIENCE:

250 g zelené pšenice Freekeh, 2 kostky BIO tofu natural (výborné i s tempehem), 1 pórek, 1 lilek, 2 malé cukety, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 250 g žampiónů, 2 stroužky česneku, 1 lžíce ječmenného misa, sójová omáčka Shoyu, koření (zázvor+paprika sladká+chilli+kurkuma+kmín mletý+tymián mletý+oregáno atd.), mořská řasa Kombu, olivový olej.

POSTUP:

Pšenici uvaříme s mořskou řasou doměkka (řasu namočíme přes noc), tofu naložíme do směsi Shoyu a koření. Zeleninu nakrájíme na nudličky a řasu na proužky. Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme pórek, česnek, naložené tofu a opékáme dozlatova. Přidáme nakrájenou zeleninu, řasu a miso a chvilku opékáme, zelenina musí zůstat křupavá. Nakonec vše smícháme s pšenicí a podáváme.


Tento recept nám poslala čtenářka Pavlína Vacková, koukněte se také na recept RAW banánové kuličky nebo prečtěte rozhovor s Pavlínou o veganství.


Diskutujme o tom: